Elementene

LUFT :
Luft er sinnets sfære - hjernen og intelligensen tilsammen. Den luftige delen av oss er den delen som vil lære og forstå det sanne i naturen. Luft kan være skarpheten i tankene, lyset av å være, humor, gleden av livet. Luft representerer det ukjente det nye og uprøvde. Luft vil alltid lære nye ting uansett til hvilken pris.

Luft er: Vår
Tvillinger, Vekten, Vannmannen.
Nøkkelord: Tanke, logikk, fornuft, intellekt, utspørring, lys.

ILD :
Ild gir varme, seksualitet og varmer blodet. Ild er aktivitet, lar ting skje, underholder, livlig og er som spissen på en pil. Ild er viktig for at vi skal kunne fungere i verden, dette er et  meget sterkt element. Ild forandrer og ødelegger, men skaper ny grunn for ny avl. Ild er frihet og lyst, når den har startet stopper den ikke før den har brent helt ut.

Ild er: Sommer
Væren, Løven, Skytten.
Nøkkelord: Påbegynnelse, energi, varme, syn, handling.

VANN :
Vann er væske, aksept og toleranse. Vann overkommer vanskeligheter ved å flyte rundt dem i stedet for å gå rett på slik ilden gjør. Vann er kroppens styrke den styrer alle organene og følesene. Vann har en enorm styrke, den kan flytte sten. Kraften av vann overkommer alle ting, selv plantene.

Vann er : Høst
Krepsen, Skorpionen, Fisken
Nøkkelord: Mottagelig, kjærlighet, flommende, rensende, oppfyllelse.

JORD :
Dette er elementet for det fysiske. Kropp, kjøtt og ben. Jord er basen til de materielle ting. Jorden har også andre sider, det er sex og seksualitet. Jord kan også være grådig når det gjelder mat og penger. Jord er et viktig element.

Jord er :Vinter
Tyren, Jomfruen, Steinbukken.
Nøkkelord: Praktisk, støttende, tålmodig, realistisk, strukturert.

 

© www.ayla.no ©